tiistai 25. joulukuuta 2012

AATOSTA JOULUUN

Nyt on aatto eletty, ja ollaan siirrytty jouluun. Eilen tuli tietysti mässäiltyä perinteisillä jouluruoilla: kinkkua, kalaa, laatikoita, etc. Niin, ja tietysti maailman parasta sienisalaattia. Salaatin tarkoin varjellun reseptin aion nyt paljastaa kulinarismiin suuntautuneille, tai muutoin asiasta kiinnostuneille. Sienet kerää Pertti, säilöö ja valmistaa Hilppa. Kinkun syönti jatkuu tietysti tänään, huomennakin, kunnes lopusta tehdään hernekeittoa.
Ilmeisesti kiltteyteni oli todettu sen arvoiseksi, että kuusen alta löytyivät nimelläni varustettuna Neil Youngin Muistelmat, Suzanne Collinsin Nälkäpeli-trilogia ja Van Morrisonin Born to Sing : No Plan B. Eivät sinällään mitään maankaatoyllätyksiä; olivat juuri ne kolme toivetta, mitkä olin joulupukille osoitettuun kirjeeseen rustannut. Helmi oli myös ollut tosi kiltti, se sai ainakin viisi pakettia. Oli, maltillisesti arvioituna, lievästi innoissaan niitä auki repiessään.
Kinkunsulatuslenkki on jo tehty, Van the Man korvissa, tietysti. Rauhoittukaamme kaikki valoisin mielin pariksi rupeamaksi, onhan pimein aika takana; päivä on taas tänään kukonaskelen pidempi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti