tiistai 16. joulukuuta 2014

UUTISIA LYHYESTI

Persut tavoittelevat tulevissa vaaleissa vaatimattomasti kuutta ministeripaikkaa, mukaanlukien pääministerin palli. Toteutuessaan se ei olisi "jytky" vaan "Big Bang". Parempi, kun ei hahmottele pirua sermille...

Aarnio oikeudenkäyntien sarja alkaa. Tulee käsittääkseni sen verran kalliiksi yhteiskunnalle, että vois antaa heti rönttituomion; seuraamus sitä ja tätä, eikä asioita enää käsitellä oikeudessa. Ei vaan, ei se käy oikeusvaltiossa...

Valkosarvikuono Angalifu kuoli 44 vuoden ikäisenä San Diegon eläintarhassa. Lajitovereita on pallollamme jäljellä viisi. Saimaannorppa kuulostaa tuossa perspektiivissä melko yleiseltä, mutta pitäkääpä kukin kohdallaan huolta, ettei sille käy samoin.

Suomalaistutkijoilta läpimurto: Sikainfluenssan ja narkolepsian välillä löytyi yhteys; useat rokotteen saaneet alkoivat nukahtelemaan.

Kuri ja tavat kunniaan; Etelä-Korean lentoyhtiön johtajan tytär pisti koneen palaamaan kentälle ja poistatti väärin maapähkinöitä tarjoilleen lentoemon. Hyvä ettei kuitenkaan poistattanut ilman laskeutumista.

Linjalleen uskollisena Päivi Räsänen tyrmäsi kansanedustaja Reijo Tossavaisen esityksen isänpäivän muutoksesta äitienpäivä tavoin liputuspäiväksi. Eihän tasa-arvon toteutuminen kuulu Päivin tärkeimpien tavoitteiden listalle.

Venäjän koneen lentelevät "pimeinä", Sydneyssä sekopää pääsee pätemään, päätyen elämänsä päättymiseen, asemies tappoi kuusi Pennsylvaniassa, yli puolet Yhdysvalloissa hyväksyy raa'at kuulustelukeinot (samat varmaan ovat vakuuttuneita maailmankaikkeuden kuuden ja puolen tuhannen vuoden iästä), nil novi sub sole! 

 Sunnuntaina päättyi 3-osainen englantilainen minisarja "Pahan vanki". Laadukas kokonaisuus, kuten BBC:n tuotokset tuppaavat olemaa. Moraaliset kysymykset jäivät kuitenkin vaivaamaan; koston oikeutus, oikeuden omiin käsiin ottaminen ja ihmisen tappaminen minkään syyn varjolla? Tai ehkä ne oli otettu huomioon, en vain ole tarpeeksi välkky niitä huomaamaan.

Loppukuvaksi en laita otosta Iiriksestä, vaan koko alkavan talven kuvan; vaikka vähän lunta tulisikin, harmaata on.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti