maanantai 8. joulukuuta 2014

MÄRKÄ AAMU

  Milloin lie, siis kotona ollessani, olisi aamulenkki jäänyt väliin? Muistaakseni joskus alkukesällä. Mutta nyt jää; vettä vihmoo siihen malliin, eikä sadetutka paremmasta toivoa anna. Ergo, kirjoittamaan. 
  Anna, Iiris ja Helmi olivat siis käymässä. Hain heidät perjantaina iltapäivällä, lähtivät eilen Tiilikaiselle, illan suussa kotiin, nyt oli Aija-mummo kuskina. Joni on jalka kipsoissä, 8 viikkoa! Kompastui n. viikko sitten kotona lattialla olleeseen päiväpeittoon, kaatui pyykinkuivaustelineen päälle (meni tuhannen päreiksi, siis teline) ja liukuovikaapin peiliovea päin. Onneksi ei lasi särkynyt ja aiheuttanut vahinkoa. Ja vielä suuremmaksi onneksi ei ollut Iiris sylissä! Jalkapöydästä jokin luu/luut murtuivat, siis kipsiin. Siksi hän ei viitsinyt lähteä mukaan sukuloimaan, oli joku tenttikin tulossa, saipa lukea rauhassa.
  Kiltti tyttö Iiris on; ei pahemmin itkua vääntänyt, minkä illalla snadit univirret. Hauska seurata kehitystä, kun parin viikon välein tapaa. Ei tarvitse enää juuri päätä kannatella, jo nostaa kummasti kaaliaan, kun lattialle mahalleen asettaa, pian varmaan siitä selälleen kiepsahtaa. 
  20. päivänä on sitten ristiäiset, aiemmaksi eivät saaneet, on kuulema vauvabuumi päällä Herttoniemen seutuvilla. Hyvinpä tuon ehtii, kela-kortin on jo saanut. Varmaan nuori perhe sitten ristiäisiltan jo tulee meille/Tiilikaisille joulun viettoon. Kinkun kokoa ei toki tarvitse Iiriksen varalta suurentaa, tuskin laatikot vielä tytölle kelpaavat. 
  Linnanjuhlat taas kerran tuli läpi vietyä, tällä kertaa en lähetystä juurikaan katsellut, en siis ollut yksi lähes 2,4 miljoonasta, enemmistössä kuitenkin. Sen verran webbiä olen selaillut, että tiedän sataykkösestä Hannes Hynösestä tulleen kansan lemmikki. Ja mikä tärkeintä, Saku Koivun Hanna-vaimo on voittomaalikisassa päihittänyt Selänteen Teemun siipan Sirpan Linnan Seksikkäin Nainen-äänestyksessä! Tällä tiedolla jaksaakin vuoden eteenpäin taivaltaa!
  Mitäpä muuta sitten Suomessa ja maailmalla on viikonloppuna tapahtunut: 
-Bruce Oreck pistää suomalaiset ruotuun. Noin viisaalle miehelle löytyisi varmaan sarkaa kotimaansa asioiden oikomisessa
-amerikkainen aktivisti antoi anakondan niellä itsensä kiinnittääkseen huomiota Amazonin sademetsien tilaan. Hiilipuvun ansiosta hän selviytyi tempusta hengissä. Vaviskoo Joona haudassa kääntyilessään!
-Unkarin pääministeri Viktor Orban aiheuttaa närästystä EU:ssa. Mies lienee Putin-fani parhaasta päästä
-Niinisalossa sotaharjoituksista on kadonnut rynnäkkökivääri. Koska rynkyllä ei käsittääkseni,  suureksi onneksi ja siunaukseksi, ole omaan tahtoa, on sen joku Danten Helvetin kahdeksannen ja yhdeksännen piirin. eli Malebolge'n ja Kokytos'in välimailla hilluva luisuohta vohkinut
-viikko jatkuu (vesi)sateisena ja tuulisena. Siis Pertti, unohda auton pesu, tarkkaile sadetutkaa, jos ulkoilla aiot

 Nyt pitää hakea lehti, ryhtyä kahvin/puuron keittoon, rouva heräilee puolelta.

Iiris tuuheassa otsatukassaan.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti