perjantai 26. joulukuuta 2014

TAPSAN TAHTEJA

Tapsaan asti on tätä joulua kulutettu, jouluisessa kelissä, rauhaisissa tunnelmissa. Elinalla oltiin aattona jouluateriaa syömässä, oli Elina, oli sisko-Ritva, oli kihlattunsa Markku, oli Hilppa, oli Anna, oli Joni, oli Iiris, oli Helmi, ja olihan siellä minäkin. Kelvolliset oli kinkut ja laatikot, lohet ja haikusiiat. Mahat pullollaan siitä illalla lumimyräkässä Hollolaan sörnäyteltiin; nuori perhe-Tiilikainen vanhemman perhe-Tiilikaisen kautta.



Jouluaamun lenkki jäi tekemättä, kun en viittiny reilun 10 sentin auraamattomia teitä tallata, mutta tulihan lämmöt otettua kolan turvallisessa seurassa. Ja päivällä Helmin kanssa, tietty. Iiris saavutti yhden merkkipaalun jouluaamuaskareiden aikaan. Kun Anna vei vaippaa roskiin, oli tyttö kellahtanut mahalleen. Eipä passaa kovin pitkäksi aikaa yksin sängylle jättää. Saman tempun teki taas tänä aamuna.


Annan porukka meni eilen Tiilikaisille kalkkunaa repostelemaan, olivat siellä iltaan asti. Me vanhukset saatiin torkahtaa päiväunet. Äiti, Ritva ja Markku piipahtivat iltapäiväkahvilla, lähtevät tänään Anttolaan.

Tänä aamuna oli kelvon lenkkikeli; 10 pakkasta, tyyntä ja poutaa. Yhdeksän jälkeen alkoi lunta pieksämään, tullut kohta taas 10 senttiä, sataa vieläkin. Kävästiin Hilpan ja Helmin kanssa Nesteellä, eli siis K-Marketissa, kun leipä alkoi vähenemään. Eihän siellä ollu kun paahto -sellasta, mutta huomenissa on taas kaupat ovet selällään. Mutta siis lunta satoi tuon pienen kävelyn aikana, ettei välillä meinannut eteensä nähdä. Helmille tarttui uusi lumi anturakarvoihin niin, että vähän väliä piti pois narskuttaa. Rouva suoritti myös tyylikkään kaatumisen; vartalo tikkuna suoraan eteenpäin, vaikeusaste 4.3, taiteelinen vaikutelma 5.8. Astui näet rotvallin reunaan, kun sitä ei sataneen/satavan lumen vuoksi äkännyt. No, ei onneksi kuinkaan käynyt. 

Pääsee taas kohta lumitöihin, ei pysy edes Jonia renkinä pitämään. Iiris paineli partsille unilleen, minä tätä hetken rustailen, naiset juoruaa, Joni pelaa ipadillaan, Helmi huilaa. Siinä se päivä taas kulahtaa, ja on taas kukonaskeleen eilistä pidempi.

Joulunloppuja ja uuvenjoulun odotusta kaikille, jokaiselle, ja itse kullekin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti