keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

VANHUUS TULEE

Meikämies on selkeästi tulossa vanhaks. Aiemmin en juurikaan katsonut televisiosta kuin urheilua ja uutisia. Nykyään en katso urheilua, lukuunottamatta jääkiekon ja jalkapallon arvokisoja. Mutta minustahan on vastapainoksi tullut innokas sarjojen ja elokuvien seuraaja. Ehkä Elisa Viihteen hankkimisella on ollut osuutensa, iltauninen kun olen. Niin tai näin, katson ainakin Rikosta, Lutheria, Solsidania, Dagia, Kohdetta, Taivaan tulia, Syyttömänä tuomittua ja sunnuntaina alkanutta Siltaa. Borgiat, Vallan linnake ja Da Vinci's Demons, samaten Pahan jäljillä, ovat tällä erää tauolla, uudet tuotantokaudet alkavat jossain vaiheessa. Oivallisen tanskalaisen Naapureita ja salaisuuksia kaikki 10 jaksoa katsoin Yle Areenalta jo ennakkoon, samaten vain Areenalla esitetyn hauskan espanjalaisen Pylly paljaana 13 osaa. Elokuvia tulee tallennettua sen verran, ettei katsoa ehdi, lähinnä klassikoita ja scifiä.
Mikä muuttuneessa käytännössä huolestuttaa, on, että lukeminen on jäänyt vähemälle; eihän aikaa joka paikkaan voi repäistä. Mietin kauhulla tulevaisuuden visiota: istun 20 tuntia vuorokaudessa töllön tai tietokoneen ääressä, kun ei enää unikaan maita ja ainoa mitä luen on Lidlin tarjouslehti. No siihen on tyytyminen, jos niin käy. Tai ei vainenkaa, muutama kirja on taas odottamassa kirjaston varausjonossa. En oikeasti lukemista voi jättää, ennen kuin kaali on siinä kunnossa, ettei muista sivun käännettyään, mistä edellisellä kerrottiin. Toivottavasti se aika on hamassa tulevaisuudessa.
Muuten, minulla on tallennettuna 24 elokuvaa, parit musiikkiohjelmat ja 68 jaksoa eri sarjoja (koska olen joitain juttuja, esim. Vallan linnake ja Borgiat säästänyt tarkoituksella). Elokuvista on varmaan kymmenkunta vielä katsomatta. Mutta mitä halusin sanoa: tallessa on noin 120 h ohjelmaa, ja 2750 h:n tallennustilasta on käytetty n. 3 %. Eli vielä pari länkkäriäkin mahtuis.
Menneenä lauantaina oli Hanelin kumppanin Tainan viiskymppiset. Paikalla oli vain Harmoisen ja Lehkosen sukua. Harmoiset olivat lukumäärässä niskan päällä, mutta kyllä Lehkoset yrittivät nautitun juoman määrässä tilannetta tasoittaa; mehän päästiin Hilpan kanssa lähtemään jo aamu kuudelta. Ruoka vaan oli vaatimatonta: itse savustettua lohta, silliä, uusia pottuja, pari kolme versiota Hauhalan Hanhitilan pateeta, tietysti salaattia, myös sieni-sellaista, pääruokana kolmen laaista paistia; hirveä, pollea, ja nautaa, kanttarellikastiketta, maalaisleipää, jälkiruoaksi sorbettia, kahvia ja konjamiinia. Nämä äkkiä muisteltuna, jotakin jäi varmasti mainitsematta. Haneli kävi vielä illalla nuottamiehiltä muikkuja, joten yön huikopalaksi paistettuja muikkuja. Että kiitos kuitenkin, vaikka ei ollutkaan konjakissa haudutettua riekkoa.

Haneli perhe...


...ja uusi ajokoiranpentu Pimu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti