maanantai 13. toukokuuta 2013

KESÄKAUDEN ALKU

Kesäkausi voidaan katsoa alkaneeksi. Ollaan oltu Anttolassa keskiviikkoillasta alkaen, huomenna palataan ihmisten pariin. Paikkojen kesäkuntoon saattaminen sujui kutakuinkin normaalisti; moottorivene toimii (kiitos Haneli), kaivon vesipumppu pelittää, astianpesukone hoitaa tehtävänsä. Sauna- ja kasteluvesipumppu nikottelee, vaikka siihen vaihdettiin talven aikana laakerit. Noh, saunaveden jaksaa kantaa, siis syvennyn asiaan kesäkuun alussa, kun tulemme tänne pidemmäksi aikaa. Samoin laiturin keskipukin uusiminen jää tuota tuonnemaksi; tein väliaikaisen ratkaisun. Väliaikaiset ratkaisut ovat kyllä vaarallisia, kysykää vaikka Hilpalta. Parhaat, tai pahimmat, kuinka vaan, ovat joutuneet palvelemaan vuosia, jotkut toimivat vieläkin. Velj-Hanskilla on kuvaava sanonta kyseiseen asiaan. Kun kumppaninsa Taina kysyy jostain keskeneräisestä jutusta, Haneli vasta: "Se on hahmollaan". Mitäpä siihen lisäämään.
Ilmat ovat olleet ihan kelvollisia. Torstaina sateli, eilen tuli pikku kuuro ja ukkosti vähän. Tänään, Äitienpäivänä, lämpötila lähentelee kahtakymmentä.
Pihapiiri on haravoitu, puita roudattu pinoista liitereihin, vähin kalasteltu, nautittu olosta. Talviturkkikin tuli eilen nakattua pois. Älkääpä nuoremmat ja vikkelämmän verenkierron omistavat henkilöt ollenkaan parjatko, jos ensimmäinen uimareissu 7 asteiseesa vedessä (pintavesi laiturin päässä) ei ollut kummoinen. Luulen, ettei tarvitse heilua hiki hatussa saadakseen teidät vakuuttuneeksi pulahduksen keston lyhyydestä.
Ei tullut verkosta toivomaani Äitienpäivähaukea, siis lähdimme rouvan kanssa uistelemaan. Eihän sekään tulosta tuottanut, mutta mieli ja silmä lepäsivät.
Ps. Suokaa anteeksi, mutta en malta taas kerran olla puuttumatta median kielenkäyttöön. Onko oikein sanoa "kulunut klisee"? Vai onko se tautologiaa väärässä paikassa. Tautologiahan on myös tehokeino oikein käytettynä, mutta ei ehkä tässä yhteydessä.
Kesän alkua toivoo parantumaton besserwisser, pilkunviilaaja, ja ärsyttävän pedantti Pertti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti