sunnuntai 29. syyskuuta 2013

UUTISIA

Suomessa ja maailmalla tapahtuu, aloitetaan tärkeimmästä.
Koko Teuva on sekaisin 21,3 miljoonan eurojackpotista. Sitä en ihmettele, jos Teuvalla on yksi pää sekaisin, mutta miksi kaikki?
Tästä aasinsiltana; viikon kuluttua liki 43 vuotta kestänyt lottoarvonta päättyy YLE:llä ja siirtyy maikkarille, joka oli oletettavasti maksanut jonkun bulvaanin valittamaan vielä hetken valllitsevasta käytännöstä.
Marimekko jatkaa yrityskuvansa ryvettämistä pontevasti: lienee luovuus hukassa ja ahneus kukassa.
Myös muualla tapahtuu: 61 vuotiasta texasilaista miestä syytettiin perusteettomasti kaappijuopoksi viiden vuoden ajan. Tutkimuksissa kuitenkin selvisi, että miehen suolistoon oli pesiytynyt eräs oluen panemiseen käytettävä hiiva, ja aina kun hän söi hiilihydraatteja, alkoi hiivan vaikutuksesta miehen elimistöön muodostua alkoholia, jopa 3,7 promillea todettiin. Siispä itse kukin Saccahromykes cerevisia-hiivakantaa tilaamaan!
Planeettamme lyhin lentomatka, tietysti pubista tai muusta ravitsemusyrityksestä uloslennon jälkeen, on nyt nimetty: kahden pohjoisskotlantilaisen saaren välinen reitti on 2,8 km pitkä ja kestää myötätuulella 47 sekuntia. Voi niitä raukkoja, jotka eksyvät matkalle vastatuulella, siihänhän voi tuhrautua sietämättömät kaksi minuuttia!
Saudi-Arabiassa naiset aikovat hypätä rattiin ja järjetää tapahtuman maassa vallitsevaa naisten ajokieltoa vastaan: paikallinen Sheikki (joka muuten toimii oikeustieteellisenä ja psykologisena konsulttina) varoitaa naisia, sillä autolla suhaileminen aiheuttaa munasarjojen ja lantion vaurioita. Uutinen ei kerro, saavatko naiset istua auton kyydissä, ja kuinka sen kaltainen toiminta suhtautuu munasarjoihin ja lantioihin.
Kyllähän tuollaiset uutiset aina Pakistanin maanjäristykset, Nigerian lauttaturmat, Syyria tilanteen tai Fukushiman ongelmat voittavat, ainakin niitä on mukavampi lukea.
Vielä yksi "oikea uutinen": Ulkoministeri Erkki Tuomioja ruoski puheessaan YK:n yleiskokokouksessa järjestöä kyvyttömyydestä Syyria tilanteen hoitamiseen. Hieno ja kunnioitettava teko UM:lta, mutta valitettavasti "isot pojat" sanovat "mitä sitten". Silti pitää yrittää, vaikka kuinka olisi toivotonta, muuten ei mikään maailmassa muutu.

Joopa joo, niinpä niin, syksyn jatkoja meiti parvekkeelta ikuistettuna.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti