perjantai 31. tammikuuta 2014

VAAMUN ALITUS

Olen tämän vuodatuksen ennenkin valuttanut, mutta vielä kerran. Jos on olemassa joku korkeampi voima, minulla on nöyrä toivomus: suo edes jokunen tuuleton aamu. Vaikka tuuli ei ole montaakaan sekunttimetriä, niin  pakkasen heiluessa kymmenen asteen paremmalla puolen, käy se luihin ja ytimiin (aamun fraasi). Minkä tahansa aamulenkeistäni, ja miten päin tahansa kierränkin, varrelle mahtuu vastatuuliosuuksia. Sitä paitsi valmistajien ja kauppiaitten suitsutukset tuulta pitävistä ulkoiluvaatteista ovat silkkaa propagandaa. Ainakin oman pukuni läpi viima hyväilee vähemmän lempeästi hikistä ihoa. On tietysti myönnettävä, ettei varustukseni ole kalleimmasta ja laadukkaimmasta päästä; luultavasti kunnollisia kamppeita  saa, jos niihin vähän enemmän panostaa. Kuivasta pakkasesta ei minulle haittaa ja vaivaa ole, ulkoilu 25 asteen pakkasessa on silkkaa suuvettä, kunhan vain ei tuule. Summa summarum; jonkin verran Utsjoella vaellelleena olen oppinut, että siellä tasamaa on lahja ja siunaus, samoin näköjään täällä etelässä tuuleton sää. Vai olenko tulossa vanhaksi?
Siinäpä aamun valitus. Positiivinen seikka on, että ilma lauhtuu, tulee lunta hiihtelijöiden, ehkä /toivottavasti myös meidän lumikenkäilijöiden tarpeisiin.
Helmi poistu eilisiltana reilun viikon visiitiltä. Kun vein hänet Annalle rautatieasemalle, oli jälleennäkeminen näkemisen arvoinen. Nopeasti sitä asioihin tottuu; yöllä tuntui oudolta, kun lämmin karvaolento ei kiilannut peiton alle, eikä sama hahmo hipsinyt aamukahvitapahtumaan häntäänsä heilutellen. Ja Helmin aamuvenyttely keittiön matolla on aina yhtä hienoa seurattavaa. Ensin etujalat, sitten takajalat, nautiskellen. Olis meillä immeisilläkin opittavaa.

Kohta saa lähteä kolaamaan lumia (ei puhelin) uudelleen, 1. akti tapahtui klo. 5:00. Sitten usmuutetaan kaupunkiin; Hilpalla on aika optikolle 9:20. Sen jälkeen Lidl’iin, sieltä kotiin, kirja auki, tuulkoon, satakoon.

Helmi, metsäkoira




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti