keskiviikko 23. lokakuuta 2013

QUO VADIS POPULO FINNICA

Hesarin teettämän tutkimuksen mukaan perussuomalaiset ovat nyt Suomen toiseksi suurin puolue. Keskusta porskuttelee selkeästi piikkipaikalla, kokoomus hieman persujen takana, ja SDP melko selvästi neljäntenä, vihreät ja vasemmistoliitto suunnilleen vanhoissa lukemissa. En kyllä näytä ruusuiselta, mikäli tutkimuksen tulosten kaltainen (vaikka ei Katainenkaan häävi ole) hallitus joskus muodostetaan. Tekisi mieli sanoa, että muutan pois maasta, jos näin käy. Mutta niinpä sanoi eräs kohtuullisen konservatiivisen ajatusmaailman omaava työtoverini vuosituhannen vaihteen aikoihin Tarja Halosen valinnasta presidentiksi. Eikä se kuitenkaan mihinkään muuttanut. Noissa gallupeissa näkynee hallituspuolueiden julma asema, tai sitten Suomen kansa on tyhmempää, kuin olisi suotavaa.
Se poliittisessa osiossa. Tällä hetkellä iltapäivälehdistöä, muutakin mediaa, puhututtaa mystinen hopeinen... eikä ku mysteerityttö Maria. Lehtien mukaan tapaus kuohuttaa koko maailmaa. Traaginen tapaus, totta kai. Mutta miksi juuri kukaan ei tee juuri mitään, ennen kuin jotakin paljastuu. Tämähän on vain yksi tapaus tuhansista. Samaten episodi ohittaa kirkkaasti ties mitkä pallomme kymmeniä, satoja, jopa tuhansia uhreja vaatineet onnettomuudet, katastrofit ja pommi-iskut.
Eelopin Teve sanoo IL:n mukaan, että Nokia-puhelimet voivat kadota kokonaan markkinoilta. Totta helevetissä ne katoaa, kunhan Microsoft on puristanut tuotemerkistä viimeisenkin pisaran. Nokian johdolle vinkiksi: tyhjiä myllyjä on Suomessa iso liuta, ja kunnon kumisaappaat ovat painonsa arvoisen kautsua. Täytynee kääntää katseensa kohti Jollaa; jolla on, jolla ei.
Ps. Vankkana politiikan ystävänä olen aistivivani, että politiikoilla näyttää omatunnon ja itsetunnon ero hämärtyneen.
Pss. Pyydän nöyrimmästi anteeksi, mikäli blogin otsikko on päin Prinkkalaa; en ole latinisti, enkä kieltään lipova kielimies.

Tänään synkkää, sunnuntaina tällaista...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti